Soudal toepassing afkitten in badkamer

Tömítés, szilikonozás a fürdőszobában

A fürdőszoba már majdnem kész, amikor már csak a szilikonozása van hátra. A megfelelő fürdőszobai szilikon tömítővel tiszta, penészálló és vízálló tömítést kaphatunk a kád, a WC, a fürdő vagy zuhanyzó helyiségek bútorai körül. Jó választás lehet a Soudal Szaniter szilikon termékek használata.

Használati utasítás

1. A felületek legyenek tiszták és szárazak

Távolítsa el a szennyeződéseket, a port és a zsírt zsírtalanítóval és tiszta törlőruhával. A nem nedvszívó felületeket alkoholbázisú vagy parafinbázisú termékkel zsírtalanítsa. Minden felület legyen teljesen száraz.

2. Maszkoló szalag használata az élek találkozásoknál

Használjon maszkoló szalagot a tömítések széleinél, hogy biztosítsa az egyenes éleket a munka végeztével. Biztosítsa, hogy a tömítések mindegyik felület esetén 5mm szélesek legyenek.

3. Nyissa ki a kartust

Vágja le a kartus tetejét egy kartusvágóval vagy sniccerrel. Fordítsa a csőrt felfelé és vágjon le a végéből. A legjobb eredmény elérése érdekében olyan méretű lyukat vágjon a csőr tetejéből, amilyen méretben tömíteni/ragasztani szeretne. Tegye be a szilikon kinyomópisztolyba és húzza meg a ravaszt, hogy kinyomja a tömítőt.

4. A tömítés kezdete

Helyezze oda a csőrt, ahol szeretné kezdeni a tömítést. Húzza meg a ravaszt és egyenletesen mozgassa a kinyomópisztolyt a tömítendő rés fölött. Elegendő tömítőt alkalmazzon a réskitöltésre. A legjobb eredmény elérése érdekében saját maga felé húzza a tömítő pisztolyt és ne fordítva.

5. Elsimítás és a szalag eltávolítása

Nedvesítse be az ujját, vagy a szilikon lehúzót tiszta vízzel. Simítsa el a tömítőt majd azonnal távolítsa el a maszkolószalagot. Simítsa el ismét óvatosan a kiálló részeket.  

6. Öblítés tiszta vízzel

Használjon vízpermetezőt, hogy eltávolítsa a szappan maradékokat.

A termék technikai adatlapján további információkat talál az alábbiakról: használat, szavatossági és száradási idő, összetétel.

Neutrális Szaniter Szilikon Fehér 280ml
Neutrális szaniter szilikon
Szaniter Szilikon Fehér 280ml
Ecetsavas szaniter szilikon
Szaniter Szilikon Turbo Fehér 280ml
Gyorkötésű, ecetsavas szaniter szilikon

Szaniter szilikonozás? Hogyan tömítsünk szanitereket a fürdőszobában?

Hézagok tömítése, szaniter szilikon használata a fürdőszobában: zuhanykabin, zuhanytálca, kád, WC csésze és mosdókagyló körül.

Követelmények

Zsírtalanító

Sniccer

Maszkolószalag

Törlőruha

Soudal Joint Finish or soap solution

Soudaglatt

Vízpermetező