Soudal toepassing afkitten in badkamer

Tömítés, szilikonozás a fürdőszobában

A fürdőszoba már majdnem kész, amikor már csak a szilikonozása van hátra. A megfelelő fürdőszobai szilikon tömítővel tiszta, penészálló és vízálló tömítést kaphatunk a kád, a WC, a fürdő vagy zuhanyzó helyiségek bútorai körül. Jó választás lehet a Soudal Szaniter szilikon termékek használata.

Használati utasítás

1. A felületek legyenek tiszták és szárazak

Távolítsa el a szennyeződéseket, a port és a zsírt zsírtalanítóval és tiszta törlőruhával. A nem nedvszívó felületeket alkoholbázisú vagy parafinbázisú termékkel zsírtalanítsa. Minden felület legyen teljesen száraz.

2. Maszkoló szalag használata az élek találkozásoknál

Használjon maszkoló szalagot a tömítések széleinél, hogy biztosítsa az egyenes éleket a munka végeztével. Biztosítsa, hogy a tömítések mindegyik felület esetén 5mm szélesek legyenek.

3. Nyissa ki a kartust

Vágja le a kartus tetejét egy kartusvágóval vagy sniccerrel. Fordítsa a csőrt felfelé és vágjon le a végéből. A legjobb eredmény elérése érdekében olyan méretű lyukat vágjon a csőr tetejéből, amilyen méretben tömíteni/ragasztani szeretne. Tegye be a szilikon kinyomópisztolyba és húzza meg a ravaszt, hogy kinyomja a tömítőt.

4. A tömítés kezdete

Helyezze oda a csőrt, ahol szeretné kezdeni a tömítést. Húzza meg a ravaszt és egyenletesen mozgassa a kinyomópisztolyt a tömítendő rés fölött. Elegendő tömítőt alkalmazzon a réskitöltésre. A legjobb eredmény elérése érdekében saját maga felé húzza a tömítő pisztolyt és ne fordítva.

5. Elsimítás és a szalag eltávolítása

Nedvesítse be az ujját, vagy a szilikon lehúzót tiszta vízzel. Simítsa el a tömítőt majd azonnal távolítsa el a maszkolószalagot. Simítsa el ismét óvatosan a kiálló részeket.  

6. Öblítés tiszta vízzel

Használjon vízpermetezőt, hogy eltávolítsa a szappan maradékokat.

A termék technikai adatlapján további információkat talál az alábbiakról: használat, szavatossági és száradási idő, összetétel.

Neutrális Szaniter Szilikon Fehér 280ml
Neutrális szaniter szilikon
Szaniter Szilikon Turbo Fehér 280ml
Gyorkötésű, ecetsavas szaniter szilikon

Szaniter szilikonozás? Hogyan tömítsünk szanitereket a fürdőszobában?

Hézagok tömítése, szaniter szilikon használata a fürdőszobában: zuhanykabin, zuhanytálca, kád, WC csésze és mosdókagyló körül.

Követelmények

Zsírtalanító

Sniccer

Maszkolószalag

Törlőruha

Soudal Joint Finish or soap solution

Soudaglatt

Vízpermetező