A Soudal letette az új gyárának az alapkövét

TURNHOUT, BELGIUM – Turnhout Everdongenlaan része csak egy kőhajításnyira van a Soudal vállalati központjától Belgiumban. A Soudal 5-ös számú gyártelepének alapkő letételének ceremóniája itt történt. Ez az új hipermodern gyártóegység szilikonokat és ragasztókat fog gyártani 2023-tól. Az 5-ös számú gyártelep a cég ambiciózus növekedési stratégiáját fogja támogatni a szilikonok, ragasztók és purhabok területén és új dolgozói is lesznek.

A Naessens Industriebouw és Vanhout egy ultramodern teljesen automatizált 20 000 m² -es gyárat építenek itt, mely csaknem 5 hektáron terül el.  A Soudal egy 100% családi tulajdonban lévő cég melynek elnöke és alapítója Vic Swerts tette le az alapkövet, legifjabb unokájával Andreassal. Tették mindezt együtt a fiatal és a nem túl fiatal generáció tagjaként a vállalat mottóját szimbolizálva: ’ÉPÍTSÜK EGYÜTT A JÖVŐT!’

Dirk Coorevits, a Soudal ügyvezető igazgatója, aki korábban az Év menedzsere díjat is elnyerte azt nyilatkozta: Mottónk az ’Építsük együtt a jövőt!’ Immáron szó szerint megvalósul. Jelenleg a 23 gyárunkból 12-ben folynak építkezések világszerte. Ez főként olyan beruházásokat takar, amelyek gyártási és tárolási kapacitás bővülést jelentenek. Ezek között az 5-ös számú gyártelep kiemelkedik mind a beruházás értékében, mind ambícióban, mind innovációban. Ebben a gyárban a jövőben nagy mennyiségű tömítő lesz összekeverve és betöltve egy szinte teljesen automatizált folyamat során. A nagyszabású automatizációnak köszönhetően kevesebb szemét keletkezik és kisebb lesz az energiafelhasználás is. Környezetbarát rendszereket készítünk évtizedek óta. Most a zöld gondolkodásmódunkat kiterjesztjük az infrastruktúrára is.  A gyárunk BREEAM értéke 'kiváló lesz, mellyel az 5-ös számú gyártelep számos gyártelepünk számára követendő példa lesz és a Soudal kétségkívül a jövőt építi majd szerte a világon.

A gyártási kapacitás megduplázása az Everdongenlaan gyártelepen égetően szükségessé vált. Ez a sokévnyi folyamatos növekedésnek köszönhető, mely átlagosan több mint 10% évről évre. Az első ütemben itt hibrid tömítőket fognak gyártani, melyek közül a Fix ALL a legismertebb márka. Az 5-ös számú gyártelep 40 millió Eurós beruházás, mely a Soudal mélyre nyúló gyökereit erősíti a Kempen régióban, tovább növelve a Soudal foglalkoztatását, mely már most több mint 1 100 kollégát jelent Kempenben.

A Soudalról

A Soudal a legnagyobb független európai tömítő, purhab és ragasztó gyártó mind a lakossági mind a professzionális végfelhasználói szegmensben. Több mint 3700 munkavállóval, 23 gyárteleppel 5 kontinensen, 100% belga tulajdonú családi cégként. Vic Swerts alapította és globális szereplővé és szakértővé nőtte ki magát az építőipari kemikáliák területén. A széles körű beruházások a kutatás fejlesztésbe, valamint a hosszútávú jövőkép az innovációk helyi piacokra való testre szabásában jelentik a cég kiváló teljesítményének alapját. 

Gyár