Vegyi dübel fal

VEGYI DÜBELEZÉS FALON 

Mind a külső, mind a belső munkák esetén rendszeresen találkozunk olyan falazattal, melyhez rögzíteni szeretnénk egy adott tárgyat vegyi dűbellel. Például egy gerenda falba rögzítése, vagy például korlátok, előtetők, ajtók, antennák, légkondicionáló berendezések, kábeltálcák, bútorok, mosdókagylók vagy TV-konzolok rögzítése esetén.

ÜREGES ÉS TÖMÖR FAL

A vegyi dübel alkalmas üreges és tömör épületszerkezetekben történő rögzítésre egyaránt. Ha például egy menetes szárat üreges falba rögzítünk, a furat fúrása és tisztítását (kefével és kifúvó pumpával) követően szitahüvelyt kell használni. Ez megakadályozza a vegyi dübel paszta falazat üregeibe folyását és így a rögzítés minőségének romlását. A szitahüvely addig tartja meg a vegyi dübelt, amíg a menetes szárat be nem hajtják, és a vegyi dübel paszta ki nem préselődik a szűrő nyílásain keresztül. Tömör falazat, például agyagtégla vagy pórusbeton esetén nincs szükség szitahüvelyre

Vegyi dübel falhoz

PÓRUSBETON

A Soudal professzionális poliészter vegyi dübelei különösen alkalmasak mind a homlokzaton, mind falazóelemben történő rögzítésre. A vinilészter dübelek is felhasználhatók erre a célra. A megbízható eredmény érdekében a Soudal professzionális vegyi dübelek ETA (Európai Műszaki Értékelés) tanúsítvánnyal rendelkeznek, mégpedig 18 különböző építőanyagfajtára vonatkozóan. A pórusbeton- és könnyűbeton anyagoktól az agyag- és kálcium-szilikát téglákig.

GIPSZKARTON DÜBELEZÉS

Természetes kőbe és gipszkarton falakba is lehetséges a dübelezés. Erre a célra használja szitahüvelyeinket.

Vegyi dübel ragasztó ⚓ A dübelezés folyamata

Csavarok, menetes szárak, betonvas ragasztására.