Paintable joints

Festhető tömítések

Ahhoz, hogy sima, egyenletes és festhető belső ablak- és ajtó környéki tömítéseket kapjunk fontos a jó minőségű akril tömítő használata. A plafon és a fal közötti tömítés szintén emeli az elvégzett munka minőségét. A Soudal Akril tömítőkkel hatékonyabban tudja kitölteni ezeket a réseket, melyeket később le is festhet.

Használati utasítás

1. A falak legyenek tiszták és szárazak

Távolítsa el a szennyeződéseket, port és zsírt egy tiszta ruhával vagy zsírtalanítóval. Szárítsa meg a felületet.

2. Maszkoló szalag használata az élek találkozásoknál

Használjon maszkoló szalagot a tömítések széleinél, hogy biztosítsa az egyenes éleket a munka végeztével.Biztosítsa, hogy a tömítések mindegyik felület esetén 5mm szélesek legyenek.

3. Nyissa ki a kartust

Vágja le a kartus tetejét egy kartusvágóval vagy sniccerrel. Fordítsa a csőrt felfelé és vágjon le a végéből. A legjobb eredmény elérése érdekében olyan méretű lyukat vágjon a csőr tetejéből, amilyen méretben tömíteni szeretne.  Tegye be a szilikon kinyomó pisztolyba és húzza meg a ravaszt, hogy kinyomja a tömítőt.

4. A tömítés kezdete

Helyezze oda a csőrt, ahol szeretné megkezdeni a tömítést. Húzza meg a ravaszt és egyenletesen mozgassa a kinyomó pisztolyt a tömítendő rés fölött. Elegendő tömítőt alkalmazzon a réskitöltésre. A legjobb eredmény elérése érdekében saját maga felé húzza tömítő pisztolyt és ne fordítva.

5. Elsimítás és a szalag eltávolítása

Nedvesítse be az ujját, vagy a szilikon lehúzót tiszta vízzel. Simítsa el a tömítőt majd azonnal távolítsa el a maszkolószalagot. Simítsa el ismét óvatosan a kiálló részeket.  

6. Festhető a teljes kötés után

Amikor a tömítő kikötött, akkor lefestheti. A kötési idő attól függ, hogy milyen vastagságban tömíti a rést. Még több információt a termék technikai adatlapján vagy magán a kartuson találhat.

Tipp:

  • Figyelem! Az akril tömítő limitáltan rugalmas. Így ne használja olyan helyeken, ahol sok a mozgás, vagy nagy a hőmérséklet ingadozás. Az ajtó, vagy a PVC ablakok környékén tömítene? A legjobb megoldás a Soudal Fix-ALL Flexi. A kikötés után ez a hibrid polimer tömítő szintén festhető.
  • A technikai adatlapon további információkat talál a termék használatáról, szavatossági idejéről, összetételéről.
Akril Turbo Fehér 280ml
Gyorsan száradó akril tömítőanyag
Követelmények

Sniccer

Maszkoló szalag

Törlőruha

Zsírtalanító

Soudaglatt

Vízpermetező