Filling up of seams and cracks

Rések és repedések kitöltése

Mielőtt kifestjük a nappalit a legjobb, hogyha először kitöltjük az összes szeg által okozott rést és lyukat a falban, ezáltal biztosítva az egyenes felszínt és elkerülve bármilyen kitüremkedést a festési munkálatok során. Az akril tömítő egy nagyon gyors megoldás kisebb vakolati hibák javítására.

Használati utasítás

1. Tisztítsa ki a lyukat és tisztítsa meg a felületet

Távolítson el a port és  minden laza szennyeződést.

2. Nyissa ki a kartust vagy a vödröt

Vegye le a vödör tetejét és keverje össze a terméket vagy vágja le a kartus tetejét kartusvágóval, vagy sniccerrel attól függően milyen kiszerelést használ. Csavarja a csőrt a kartusra és vágja a végét megfelelő szögben. A legjobb eredmény elérése érdekében, akkora lyukat vágjon a csőr tetejéből, amekkora a tömíteni kívánt rés vagy repedés mérete. Helyezze a kartust a szilikon pisztolyba és addig húzza a ravaszt, amíg meg nem jelenik az akril.  

3. A tömítés kezdete

Vigyen fel egy vékony réteg akrilt. Nyomja ki a terméket a résbe vagy repedésbe a szilikonpisztollyal és simítsa el egy nedves simító késsel vagy spatulával. Így egyenletes eredményt kap.  Ennek alternatívájaként használjon spatulát és vegyen ki vele a vödörből megfelelő adagot, majd vékony rétegben vigye fel a repedésbe vagy résbe. Húzza végig a spatulát a falon finom egyenletes mozgással. Így elkerüli az esetleges bármilyen károsodást a gipszkartonon.

4. Hagyja megszáradni, majd fesse le

A Soudal akril teljes száradás után festhető. Ha sok terméket használt győződjen meg róla, hogy a termék megfelelően megszáradt mielőtt lefesti. Először enyhén csiszolja meg a terméket.

Tipp:

  • Nagyobb méretű rést vagy repedést kell kitöltenie? Használja a tömítőt több rétegben. Mindegyik rétegnek hagyjon 1 óra száradási időt mielőtt felviszi a következő réteget.  
  • A meg nem kötött akril könnyedén eltávolítható vízzel. A spatulát is vízzel tisztítsa közvetlenül használat után, amíg még a termék nincs megkötve.
  • A kezeit gyorsan és könnyedén megtisztíthatja Soudal Swipex törlőkendővel.

A technikai adatlapon további információkat talál a termék használatáról, szavatossági idejéről, összetételéről.

Vakolatjavító Akril 280ml

Vakolatjavító Akril 280ml

Akril tömítőanyag vakolathoz

Vakolat repedés javítása⚡ és téglafal? javítása

Vakolat repedés javítása⚡ és téglafal? javítása

Követelmények

Spatula

Finom szemcsés csiszolópapír