Sealing of natural stone

Természetes kövek tömítése

A természetes kövekből készült ablakpárkányok és teraszlapok tömítése során fontos olyan szilikont használni, mely nem hagy foltot. A hibrid polimereket használhatja márvány, gránit vagy egyéb természetes kövek problémamentes tömítéséhez.

Használati utasítás

1. A fal és ablakpárkányok előkészítése

Először kefével tisztítsa meg a falat és távolítsa el a port és szennyeződéseket. Biztosítsa, hogy az ablakpárkányok vagy a teraszlapok zsírtalanok legyenek. A felületek legyenek teljes mértékben szárazak.  

2. Maszkoló szalag használata a széleken

Használjon maszkoló szalagot a tömítendő hézagok széleinél, hogy biztosítsa az egyenes éleket a munka végeztével. Biztosítsa, hogy a rések mind a falon mind az ablakpárkányon vagy terasz teraszlapon 5 és 10 mm szélesség között legyenek.

3. Nyissa ki a kartust

Vágja le a kartus tetejét egy kartusvágóval vagy sniccerrel. Fordítsa a csőrt felfelé és vágjon le a végéből. A legjobb eredmény elérése érdekében olyan méretű lyukat vágjon a csőr tetejéből, amilyen méretben tömíteni szeretne.  Tegye be a szilikon kinyomó pisztolyba és húzza meg a ravaszt, hogy kinyomja a tömítőt.

4. A tömítés kezdete

Helyezze oda a csőrt, ahol szeretné megkezdeni a tömítést. Húzza meg a ravaszt és egyenletesen mozgassa a kinyomó pisztolyt a tömítendő rés fölött. Elegendő tömítőt alkalmazzon a réskitöltésre. A legjobb eredmény elérése érdekében saját maga felé húzza tömítő pisztolyt és ne fordítva.

5. Elsimítás és a szalag eltávolítása

Nedvesítse be az ujját, vagy a szilikon lehúzót tiszta vízzel. Simítsa el a tömítőt majd azonnal távolítsa el a maszkolószalagot. Simítsa el ismét óvatosan a kiálló részeket.  

6. Öblítés tiszta vízzel

Használjon vízpermetezőt, hogy eltávolítsa a szappan maradékokat. Ezáltal megelőzi, hogy a szappan nyomot hagyjon a természetese köveken.

Tipp:

  • A tömítő nem tapad nedves felületekhez. Így ne használja, ha épp esett, vagy viharos időjárásra van előrejelzés.
  • A nap süt, vagy erősen tűz? Gyorsan távolítsa el a szappant, vagy a szilikoneltávolítót, így ezek nem tudnak állandó foltot hagyni.  
  • Fix ALL Flexi-t kívül és belül is használhatja.  Ha természetes kőből készült padló vagy fal van a fürdőszobában használja ezt a terméket a foltok elkerülése érdekében.

Hasznos információk:

  • A tömítendő felület erősen nedvszívó? Használja Soudal Primer 150 terméket.
  • Tisztítsa meg a szerszámait közvetlenül a használat után, tisztítsa meg terpentin olajjal, lakkbenzinnel, vagy Soudal Swipex törlőkendővel.

A technikai adatlapon további információkat talál a termék használatáról, szavatossági idejéről, összetételéről.

Fix ALL Flexi Fehér 290ml
Hibrid polimer tömítő-ragasztó

Természetes kő tömítése ?

Természetes kő felületek tömítése

Követelmények

Sniccer

Maszkoló szalag

Törlőruha

Zsírtalanító

Soudaglatt

Soudal Joint Finish or soap solution

Vízpermetező