Sealing of windows

Tömítés az ablakok körül

Használjon időjárásálló és UV-álló szilikont a szép és tiszta külső ablak tömítéshez. A Soudal termékskálája tartalmazza: Neutrális szilikon, mely rugalmas és időjárásálló szilikon tökéletes a fa, alumínium és PVC ablak és ajtókeretek kerületi használatára.

Használati útmutató

1. Az ablakkeret és a fal legyen tiszta és száraz

Távolítsa el a szennyeződéseket, a zsírt és a port. Használjon jó minőségű zsírtalanítót az ablakkeret körül. Először kefével tisztítsa meg a falat, majd nedves ruhával. Majd hagyja, hogy teljesen megszáradon.

2. Maszkoló szalag használata a széleken

Használjon maszkoló szalagot a tömítendő hézagok széleinél, hogy biztosítsa az egyenes éleket a munka végeztével. Biztosítsa, hogy a tömítések mindegyik felület esetén 5mm szélesek legyenek.

3. Nyissa ki a kartust

Vágja le a kartus tetejét egy kartusvágóval vagy sniccerrel. Fordítsa a csőrt felfelé és vágjon le a végéből. A legjobb eredmény elérése érdekében olyan méretű lyukat vágjon a csőr tetejéből, amilyen méretben tömíteni szeretne.  Tegye be a szilikon kinyomó pisztolyba és húzza meg a ravaszt, hogy kinyomja a tömítőt.

4. A tömítés kezdete

Helyezze oda a csőrt, ahol szeretné megkezdeni a tömítést. Húzza meg a ravaszt és egyenletesen mozgassa a kinyomó pisztolyt a tömítendő rés fölött. Elegendő tömítőt alkalmazzon a réskitöltésre. A legjobb eredmény elérése érdekében saját maga felé húzza tömítő pisztolyt és ne fordítva.

5. Elsimítás és a szalag eltávolítása

Nedvesítse be az ujját, vagy a szilikon lehúzót tiszta vízzel. Simítsa el a tömítőt majd azonnal távolítsa el a maszkolószalagot. Simítsa el ismét óvatosan a kiálló részeket.  

6. Öblítés tiszta vízzel

Használjon vízpermetezőt, hogy eltávolítsa a szappan maradékokat. Ezáltal megelőzi, hogy a szappan beleégjen az ablakkeretbe.

Tipp:

  • A tömítő nem tapad nedves felületekhez. Így ne használja, ha épp esett, vagy viharos időjárásra van előrejelzés.
  • Válasszon olyan szilikont amelyik színben passzol a homlokzathoz ezáltal egy sima átmenetet képezve az ablak és a fal között. A Soudal külső ablaktömítő szilikon elérhető fehér, szürke, barna, fekete, vagy áttetsző színben.
Üvegező szilikon Transzparens világoskék 280ml
Ecetsavas építőipari szilikon

Ablak szilikonozása ✙?️ Üvegező szilikonnal

Üvegezés

Követelmények

Sniccer

Maszkoló szalag

Törlőruha

Zsírtalanító

Soudal Joint Finish or soap solution

Vízpermetező