Sealing in the kitchen

Tömítés a konyhában

A konyhában tiszta, vízálló és az ételek számára biztonságos tömítést szeretnénk. A megfelelő szilikon kiválasztásával nem kell aggódnia az élelmiszerkontaktok, vagy a higiénia miatt a mosogató, vagy a tűzhely körül. A Soudal Szaniter szilikonjai alkalmasak minden konyhában előforduló gyakori anyaghoz, kivéve a természetes kövekhez.

Használati utasítások

1. A tiszta és száraz tömítendő felületek

Távolítsa el a szennyeződéseket, a port és a zsírt zsírtalanítóval és tiszta törlőruhával. A tömítendő felület legyen teljesen száraz. 

2. Maszkoló szalag használata az élek találkozásoknál

Használjon maszkoló szalagot a tömítések széleinél, hogy biztosítsa az egyenes éleket a munka végeztével. Biztosítsa, hogy a tömítések mindegyik felület esetén 5mm szélesek legyenek.

3. Nyissa ki a kartust

Vágja le a kartus tetejét egy kartusvágóval vagy sniccerrel. Fordítsa a csőrt felfelé és vágjon le a végéből. A legjobb eredmény elérése érdekében olyan méretű lyukat vágjon a csőr tetejéből, amilyen méretben tömíteni/ragasztani szeretne.  Tegye be a szilikon kinyomó pisztolyba és húzza meg a ravaszt, hogy kinyomja a tömítőt.

4. A tömítés kezdete

Helyezze oda a csőrt, ahol szeretné megkezdeni a tömítést. Húzza meg a ravaszt és egyenletesen mozgassa a kinyomó pisztolyt a tömítendő rés fölött. Elegendő tömítőt alkalmazzon a réskitöltésre. A legjobb eredmény elérése érdekében saját maga felé húzza tömítő pisztolyt és ne fordítva.

5. Elsimítás és a szalag eltávolítása

Nedvesítse be az ujját, vagy a szilikon lehúzót tiszta vízzel. Simítsa el a tömítőt majd azonnal távolítsa el a maszkolószalagot. Simítsa el ismét óvatosan a kiálló részeket.  

6. Öblítés tiszta vízzel

Használjon vízpermetezőt, hogy eltávolítsa a szappan maradékokat.

Tipp:

  • Figyelem: A hagyományos tömítők foltokat hagyhatnak a természetes kövön. Márvány vagy egyéb természetes kő van a konyhájában? Használja a Fix ALL Flexi-t a rések tömítésére.
  • A szilikon tömítések tiszták maradnak, ha rendszeresen tisztítja őket. Ezáltal megtisztítja a felületet és megelőzi a penész megtelepedését, így hosszú élettartamot biztosítva a szilikonnak

A technikai adatlapon további információkat talál a termék használatáról, szavatossági idejéről, összetételéről.

Szaniter Szilikon Fehér 280ml
Ecetsavas szaniter szilikon
Szaniter Szilikon Turbo Fehér 280ml
Gyorkötésű, ecetsavas szaniter szilikon
Neutrális Szaniter Szilikon Fehér 280ml
Neutrális szaniter szilikon

Szilikonozás a konyhában? Hogyan tömítsünk szanitereket a konyhában?

Szaniter szilikon használata a konyhában

Követelmények

Sniccer

Maszkoló szalag

Törlőruha

Zsírtalanító

Soudal Joint Finish or soap solution

Soudaglatt

Vízpermetező