TURNHOUT – A fenntarthatóbb csomagolások használatának folyamatos növelése érdekében a Soudal elkezdi a Bluemint® acélból készült flakonok használatát az egykomponensű purhabjainak gyártásánál. Ez az új csomagolási technológia jelentős CO2-kibocsátás csökkentést fog eredményezni.

A Bluemint® acél, a német ThyssenKrupp AG acélgyártó cég termék márkája, oly módon készül, hogy a minőség ugyanazon magas színvonalát megtartva 64%-os CO2-kibocsátás csökkenést érnek el vele.

Az első Soudal termékek, amelyeket a Bluemint® acél flakonokban fognak csomagolni, a Soudal Flexifoam®, a Soudafoam® PURE és a Soudal SMX® Hab lesznek. 2024 kezdetétől a Soudal fokozatosan cseréli további egykomponensű purhabos termékeit Bluemint® acél dobozokra, a rendelkezésre álló készlet függvényében.

Dirk Coorevits, a Soudal vezérigazgatója így nyilatkozott: „Sok éve komolyan vesszük felelősségünket a vegyiparban és az építőiparban, de ahogy a klímaválság egyre nyilvánvalóbbá válik, fokozni fogjuk erőfeszítéseinket. Büszkék vagyunk arra, hogy a Bluemint® acél csomagolás bevezetésével tovább lépünk a fenntarthatósági utunkon és reméljük, hogy a ráhatásunk egy jobb világért még nagyobb lesz.”

További információkat folyamatos erőfeszítéseinkről a mindennapi működésünkben a termékeink ökológiai lábnyomának csökkentésére érdekében itt találhatnak, a 2022-es fenntarthatósági jelentésünkben : https://www.soudal.com/sites/default/files/2023-06/SoudalAnnualReport2022.pdf