Soudal application wood bonding

Fa ragasztás

Faragasztók asztalos megoldásokhoz

A faragasztók rendkívül széles felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek. Az egyik legáltalánosabb alkalmazási terület a bútoripari faragasztás, sok más asztalos kivitelezés mellett. A piacon elérhető modern, kiváló minőségű faragasztóknak köszönhetően teljes ragasztott fa szerkezetek kivitelezhetőek beltéren és kültéren egyaránt.

A felhasználás módjától és fa típusától függően többféle környezeti tényezőt kell figyelembe venni (hőmérséklet, UV, vízterhelés) a megfelelő ragasztó kiválasztásához. A Soudal kínálatában elérhető kiváló minőségű ragasztók mindegyike megfelel az előírt terhelhetőségnek, így biztosítva az optimális mechanikai ellenállást és végeredményt.

Faragasztók tartóssági osztályozása

A faragasztók osztályokba történő sorolása európai szabványok alapján történik D1 és D4 között. A Soudal kínálatában elérhető faragasztók megfelelnek D2, D3, vagy akár D4 besorolásnak DIN EN 204 szabvány alapján. A D4 osztály a legmagasabb besorolás, amely optimális vízállóságot jelent, ezáltal alkalmas olyan helyeken ahol lecsapódó vagy folyó víz éri, azaz kültéren is megállja a helyét az időjárás viszontagságaival szemben.