Soudal application parquet flooringaatsen

Parketta burkolat ragasztása

Hogyan fektessünk parketta padlót

Tömör vagy többrétegű parketták professzionális fektetéséhez a szakszerű kivitelezés mellett éppoly fontos, mint a megfelelő ragasztó kiválasztása.

Előkészítés

Hagyjuk, hogy a faparketta akklimatizálódjon a helyiséghez, ahol fektetve lesz, lehetőség szerint 15-25 °C és 50-75% relatív páratartalom között. Az aljzat és a falak legyenek teljesen kiszáradva, természetesen ne legyenek frissen vakolva, aljzatkiegyenlítőzve. Amennyiben pince feletti szobáról van szó, a pince legyen megfelelően szellőző, vagy párazáró réteggel biztosítsuk a nedvesség távoltartását.

Tömör fa parketta

Tömör fa parketta

Hibrid parketta ragasztó

A tömör fa parketták esetén ideális választás egy kiváló minőségű hibrid ragasztó, úgymint a Soudal SMX 30 PLUS, amely a kitűnő rugalmasságot és magas ragasztóerőt egyesíti magában, így eloszlatva a parketta mozgásából eredő feszültségeket. Többrétegű parketták ragasztásához az MS 20 PLUS kínál tökéletes megoldást. A Soudal hibrid ragasztói alacsony emissziós értékűek – GEV Emicode EC1-R Plus.

PU parketta ragasztó

A PU-20P kétkomponensű poliuretán ragasztó magasabb végső kötőerőt biztosít, merev kapcsolódással az aljzathoz. Az erős ragasztás szinte egyaltalán nem enged meg semmilyen mozgást a parkettának, de biztosítja a megfelelő rögzítést például hasábok, tömbök esetében.  

Soudal application parquet flooring

Nedvszívó felületek

Diszperziós parketta ragasztó

A vízbázisú diszperziós ragasztók, úgymint a DS-10P magas szárazanyag tartalommal (>75%) rendelkezik és alkalmas nedvességre kevésbé érzékeny faanyagok ragasztására nedvszívó aljzatokon. Tipikus alkalmazása mozaik parketta ragasztása fa táblákra.

Alapozók

Nedvszívó felületek esetén növelhetjük a felület tapadóképességét Soudal WBPR-11P felületalapozó használatával. Amennyiben az aljzat túlzottan poros, homokos felületű, a Soudal WBPR-21P mélyalapozó jelenti a megoldást. Mindkét alapozó vízbázisú és oldószermentes.

Parketta ragasztása a Soudal Akadémián

Parketta ragasztás a Soudal Akadémián
Parketta ragasztás a Soudal Akadémián
Parketta ragasztás a Soudal Akadémián
WBPR-21P Deep primer 5l

WBPR-21P Deep primer 5l

Alapozó parkettaragasztóhoz
Követelmények

B11 - Fogazott glettvas

B3 - Fogazott glettvas