Vegyi Dübel

MENETES SZÁR RÖGZÍTÉSE VEGYI DÜBELLEL

Egy épület megvalósítása során számos tárgyat kell a betonszerkezetekhez kapcsolni. Például korlátok, kábeltálcák, légkondicionáló berendezések, közművezetékek, gépek stb. felszerelése során. A menetes szár betonszerkezetbe történő rögzítése előtt fontos tisztázni, hogy repedésmentes vagy repedezett betonról van szó. A betonszerkezetek enyhén meghajlanak, így a betongerenda vagy a falak feszített oldalán láthatatlan mikrorepedések jelennek meg. Ezt nevezik repedezett betonnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy erre a célra kizárólag tanúsított terméket használjon.

A menetes szárak méretei

A beton típusán kívül az átmérő határozza meg az adott termék alkalmasságát. A Soudafix VE400 SF ETA (Európai Műszaki Értékelés) tanúsítvánnyal rendelkezik mind a repedezett, mind a repedésmentes betonhoz, M8 és M30 méret közötti menetes szárakhoz, míg a Soudafix P300 SF kizárólag M8 és M24 közötti mérettartományban, repedésmentes betonhoz készült.

Az optimális rögzítés érdekében száraz hordozóréteg megléte javasolt. Nedves betonban, vagy víz alatt történő alkalmazás is lehetséges, viszont ez a rögzítési szilárdság csökkenését eredményezi. Tudjon meg többet a vegyi dübelek használatáról.

Vegyi dübel ragasztó ⚓ A dübelezés folyamata

Csavarok, menetes szárak, betonvas ragasztására.