Amennyiben a tömítő még nem kötött meg és kiömlött egy nem porózus vagy sima felületre, egy száraz anyaggal és hígítóval eltávolítható. Porózus felületet nagyon körülményes, szinte lehetetlen megtiszítani. A nem megkötött szilikon is foltot hagy maga után. Ezért javasojuk a fokozott elővigyázatosságot, mikor porózus felületeken dolgozik, valamint a fedőszalag használatát. Azonnal távolítsa el a szalagot a munkálat befejeztével, hogy megelőzze a szalag körüli bőrösödést.

Kiömlött szilikon eltávolítása

A kiömlött, felesleges tömítő, függetlenül attól, hogy szilikon vagy más fajtájú tömítő, meg nem kötött formában Swipex tisztítókendő segítségével eltávolítható. Nedvszívó és nem nedvszívó felületen egyaránt használható.

A Swipex termékünket a meg nem kötött szilikon, purhab, ragasztó, MS polimer kifejezetten gyors, könnyű és professzionális tisztítására fejlesztettük ki. A Swipex alkalmas még ezen kívül a kezek, szerszámok és egyéb anyagok és felületek tisztítására. A Swipex biztonságos alternatívája a lakkbenzinnek vagy más tisztítószereknek és hatékonyabban tisztít mint a szappan vagy a víz. Érdemes a közelben tartani a munkálatok során. 

A régi szilikon eltávolítása

Általában, ha a szilikon egyszer megköt akkor csak mechanikus módon eltávolítható. Vagyis kikaparással, levágással, csiszolással. A nedvszívó felületek tisztítása vagy nagyon nehézkes vagy szinte lehetetlen. Ezeken még a meg nem kötött szilikon is nyomot hagy. 

 

A tőmítők termékválasztéka

A Soudal termékpalettája széles választékot kínál kültéri és beltéri alkalmazásokhoz. A szilikon tömítők számos színben kaphatóak és az akrilok is sokféle változatban állnak a professzionális felhasználók rendelkezésére. A polimer és poliuretán bázisú tömítők az építőipar számos területén nyújthatnak segítséget, mint például az ipari padlók réskitöltéseinél és a szaniter helyiségekben. Kínálatunkban megtalálhatóak a tűzgátló és tűznek ellenálló szilikonok is.

Teljes tömítő termékválasztékunk oldala