TURNHOUT – A Soudal megerősíti ragasztók iránti ambícióit a Durante Adesivi többségi részesedésének megvásárlásával, amely egy vezető olasz gyártó az asztalosipar, összeszerelés és csomagolás területén használt ragasztók terén, Pordenone  területi székhellyel és két csúcstehnológiás gyártóüzemmel. A vállalat folytatni fogja a termelés és értékesítés bővítését az ipari ragasztók területén.

Több mint 60 év tapasztalattal a Durante Adesivi erős nemzetközi piaci pozícióra tett szert az asztalosipar, összeszerelés, textil és csomagolás alkalmazásokhoz használt ragasztókban. Több mint 50 országban értékesítve a vállalat jelentős tudást halmozott fel a PUR és EVA/PO melegolvasztó, valamint PVAc ragasztók terén. A Durante magas szintű ügyféltámogatást nyújt a megbízható alkalmazások érdekében. Az új kombináció számos lehetőséget kínál a kiegészítő megoldásokra és technológiákra a meglévő és az új ügyfelek számára világszerte. A Durante megőrzi identitását, márkanévét és piaci pozícióját.

Vic Swerts, a Soudal Csoport elnöke: „Nagyon büszkék vagyunk erre az akvizícióra, ami a valaha volt legnagyobb felvásárlásunk. A Durante Adesivi piaci szakértelme és jövőbeli potenciálja lehetővé teszi számunkra, hogy fokozzuk nemzetközi ambícióinkat a ragasztók és azok ipari alkalmazásai terén.” Luigi Durante, a Durante Adesivi elnöke: „Nagyon örülünk, hogy erős partnert találtunk családi örökségünk jövőjének biztosítására. Ugyanazt az ambíciót, családi szellemet és üzleti etikát valljuk közösen. Kihasználhatjuk a Soudal Csoport nemzetközi lábnyomát, miközben megőrizzük saját identitásunkat és ipari fókuszunkat. A Durante család és a Soudal együtt fognak befektetni a további növekedésbe és piaci diverzifikációba.”

A Durante Adesivi jelenlegi 114 fős alkalmazotti létszáma az ambiciózus növekedési tervekkel összhangban lesz bővítve. A Durante közel 100 millió eurós tervezett forgalmával a Soudal 2024-re 1,5 milliárd eurós csoportforgalmat céloz meg. Az olaszországi gyártóüzemek a Soudal 27. és 28. üzemei lesznek világszerte. Az UBS volt a Durante Adesivi részvényeseinek egyetlen pénzügyi tanácsadója. A Durante családot a PedersoliGattai és a Studio Raengo Corporate jogi irodák segítették a tranzakció jogi aspektusai tekintetében. A Londero, Varisco, Menis e Associati cég adott tanácsadást és adózási aspektusokat a Durante család számára. A PwC pénzügyi eladói kellő gondosság szolgáltatásokat nyújtott. A Soudalnak az EY segített a kellő gondosság és a szerződéses aspektusokban.

A Soudal Európa legnagyobb független tömítőanyagokat, ragasztókat és PU habtermékeket gyártó vállalata szakemberek és magánfelhasználók számára. Több mint 4 100 alkalmazottal, 2023-ban 1,35 milliárd eurós forgalommal és 28 gyártóüzemmel világszerte. Ez a 100%-ban belga családi tulajdonú vállalat, amelynek alapítója és elnöke Vic Swerts jelentős nemzetközi szereplő és szakértő a speciális kémiai építőanyagok terén. A kutatás-fejlesztés területén történő jelentős beruházások kombinálva a hosszú távú innovációs látásmóddal és a helyi piaci igényekhez való alkalmazkodással tették lehetőve a vállalat kivételes teljesítményét.