A VEGYI DÜBELEK ELŐNYEI

A vegyi dübelek speciális előnyökkel rendelkeznek a mechanikus táguló rögzítésekkel szemben. Az első előny a rugalmas felhasználás, emellett a vegyi dübel terhelésmentes, és megakadályozza a korróziót is. Az alábbiakban egyenként foglalkozunk a vegyi dübelek kínálta előnyökkel.

Vegyi Dübel

1. RUGALMAS FELHASZNÁLÁS

A vegyi dübelezés rugalmas felhasználást tesz lehetővé az építkezésen, így a rögzítési erő az alkalmazás terhelési követelményeihez igazítható. A teherbírás egyszerűen növelhető a fúrat mélységének vagy átmérőjének növelésével, ha szükséges.

Vegyi Dübel

2. FESZÜLTSÉGMENTES

Mivel a vegyi dübel nem tágul a kötés során, a furatot körülvevő hordozórétegre nem hat feszültség. A terhelés ráadásul a furat teljes felületén eloszlik. Emiatt extra erős rögzítés jön létre. Pontosan ezért lehetséges a peremhez közeli rögzítés anélkül, hogy a beton megrepedne. A lágyabb alapanyagban való rögzítés is lehetővé válik ily módon.

Vegyi Dübel

3. GÁTOLJA A KORRÓZIÓT

Mivel a vegyi dübel paszta a beépítés során kitölti a teljes furatot, garantálja a lég- és vízzáró rögzítést. Ennek köszönhetően a rögzítés nedvesség vagy kémiai anyagok okozta korróziója, vagy gyengülésének kockázata elkerülhető. A tökéletlen vagy túlméretezett furatot a paszta egyszerűen elfedi.

 

 

ALKALMAZÁS 

Örömmel segítünk a vegyi dübelek szakszerű alkalmazásával kapcsolatban.

  • Menetes szár dübelezése betonban
  • Dübelezés falban
  • Betonacél dübelezése betonban

 

Csavarok, menetes szárak, betonvas ragasztására.